Tiedätkö sen tunteen, kun tyhjyys ja yksinäisyys valtaavat sisimmän? Monet asiat menettävät merkityksensä, kun kaipuu yhteydestä toisen kanssa kasvaa vain kasvamistaan. Ja sellaisen ihmisen löytäminen tuntuu välillä saavuttamattomalta haaveelta.

Tuntuu yksinäiseltä ja lohduttomaltakin, kun ei ole ystävää tai ketään sellaista, joka ymmärtäisi sinua sellaisena kuin olet. Sinun kaunista, välillä haurastakin herkkyyttäsi ja sitä miten koet maailman. Ei ole ketään kenelle jakaa omia tuntemuksia ja ajatuksia. Suru ja kaipaus valtaavat sydämesi ja pikku hiljaa koko kehosi.

Vaikka välillä nautitkin yksinäisyydestä, on jatkuva yksinäisyys lopulta vain tyhjyyttä, jossa omat ajatuksesi ja tunteesi seilaavat yksinäisyyden kuplassa löytämättä reittiä ulos. Samat ajatukset palaavat luoksesi aina uudestaan ja uudestaan.

Vaikeus löytää edes yksi kaltaisesi

Se suru, ikävä ja kaipaus jotakin kohtaan, jonka luokse ei tunnu olevan minkäänlaista tietä… Monenlaiset ajatukset risteilevät mielessäsi: ”Ehkä minun ei ole tarkoituskaan löytää ketään. Ehkä minun kuuluukin olla yksin tässä ja tällä nimenomaisella hetkellä. Kokea kaikki ne yksinäisyyden tunteet, joita tällä hetkellä tunnen. Jotta osaan olla kiitollinen silloin, jos ja kun löydän etsimäni.”

On ihmeellistä, vaikka maailma on pullollaan ihmisiä ja silti vaan tuntuu niin vaikealta löytää edes yksi kaltaisesi. Jonka kanssa luoda syvää, kestävää ystävyyttä tai ehkä rakkauttakin. Ihmistä, jonka kanssa voi puhua mistä vaan. Ihmistä, joka on tukenasi silloin, kun tarvitset ja silloinkin, kun et itse edes osaa pyytää. Ihmistä, jonka kanssa jakaa ilot ja vaikeatkin asiat. Ihmistä, jonka kanssa voi avoimesti olla oma itsensä kaikkine piirteineen.

Kun tyhjyys ja yksinäisyys valtaavat sisimmän, luota siihen, että sen tunteen ei tarvitse olla ikuista. Aina on toivoa jostakin paremmasta.

Kun tyhjyys ja yksinaisyys valtaavat sisimman
Tunnetko olevasi välillä yksin koko maailmassa riippumatta siitä onko ympärilläsi ihmisiä vai oletko oikeasti yksin?

Anna toivon kipinän herätä eloon

Mikä on se voima, joka saisi nämä kaksi yksinäistä löytämään toisensa? Mitä siihen oikeasti tarvitaan, jotta tämä haave voi tulla todeksi?

Kaipaus yhteenkuuluvuuden tunteeseen ja tunne siitä, että jossakin on oltava joku, joka haluaa olla se sinun ihmisesi, ystäväsi, rakkaasi, mitä ikinä sitten haluatkaan. Jossain on oltava joku, joka aidosti ymmärtää sinua. Jossain on oltava joku, joka hyväksyy sinut omana itsenäsi, herkkänä, tunteikkaana, moninaisena itsenäsi. Ne antavat sinulle voimaa jatkaa etsintää…

Jos ja kun lopulta löydät hänet… Hänet, joka on kaikkea sitä, mitä olet aina kaivannut ja mistä olet haaveillut. Hän täyttää sen yhteenkuuluvuuden tunteen ja kaipauksen, joka on ollut jo pitkään sisälläsi. Tiedostat kuitenkin viimein, että sinä olet täydellinen myös omassa itsessäsi, omana itsenäsi, olit sitten yksin tai yhdessä jonkun kanssa. Sillä sinä olet sinä!

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Kun en vielä tiennyt olevani erityisherkkä


0 kommenttia

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää...