Edellisessä postauksessani kävin läpi aihetta, jossa jonkun toisen sanat satuttavat. Kirjoitin myös siitä millaisia reaktioita, ajatus- ja toimintamalleja se voi automaattisesti laukaista. Ja kuinka toisen satuttavista sanoista voi aloittaa matkan omaan sisimpään. Nyt kun sinne omaan sisimpään ollaan jo vähän tutustuttu, niin voidaan siirtyä seuraavaan tärkeään aiheeseen. Oikeastaan edellistä aihetta vieläkin tärkeämpi aihe minun mielestäni on: Miten sinä puhut itsestäsi ja itsellesi?

Minä haluan tässä postauksessa nostaa esille sen, millainen vaikutus sinun omilla sanoillasi on sinuun itseesi.

Miten sinä puhut itsestäsi ja itsellesi?

Usein ajatellaan ja puhutaan vaan siitä, kuinka toisten sanat satuttavat. Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota, kuinka sinä puhut itse itsellesi tai itsestäsi muille? Ovatko sanasi kannustavia ja positiivisia? Onko sanoissasi lämpöä ja rakkautta, kun puhut itsestäsi?

Vai ovatko sanasi lannistavia ja kuuluuko niissä ärtymys, turhautuminen ja ehkä jopa inho?

Miten sina puhut itsestasi ja itsellesi2
Sillä on ääretttömän suuri merkitys, miten puhut itsestäsi ja itsellesi. Negatiiviset sanat saavat sinut tuntemaan olosi synkäksi.

Ihan liian usein kuulen niiden olevan jälkimmäisiä. Suomalaisilla on yleisesti sellainen tapa, ettemme osaa tai uskalla kehua itseämme. Jos joku erehtyy hehkuttamaan onnistumistaan ja kehumaan itseään, niin sitä pidetään heti ylimielisenä tai muuna vastaavana.

Näinhän asia ei todellisuudessa ole. Jokaiselle tekee hyvää kuulla kehuja ja arvostusta, myös itseltään. Eikä pelkästään jostakin suorituksesta, vaan ihan siitä, miten huippu ihania me olemme omana itsenämme.

Heitetään romukoppaan, ne vanhentuneet mietteet siitä, mitä muut meistä ajattelevat. Jokainen ajattelee niin kuin ajattelee, emmekä me voi ikinä kaikkia miellyttää tekisimmepä mitä tahansa tai olisimmepa millaisia hyvänsä.

Useinmiten päädymmekin vain vähättelemään itseämme ja tekemisiämme. On hyvin vaikeaa uskoa omaan onnistumiseen jossakin, kun itse omilla ajatuksillamme ja sanoillamme jo lannistamme itse itsemme.

Omat sanat haavoittavat

Usein haavoitamme omilla sanoillamme itseämme pahemmin, kuin kukaan muu. Sinä olet itsesi kanssa koko elämäsi ajan. Oletko koskaan miettinyt kuinka monta kertaa tähän mennessä olet itse itsellesi sanonut jotakin ikävää?

Sinä käyt itsesi kanssa päivittäin lukuisia keskusteluja. Välillä on hyvä ihan pysähtyä ja kuulostella mitä kaikkea, siellä sinun mielessäsi ja ajatuksissasi oikein puhutaankaan.

Hyvin herkästi sorrumme moittimaan itseämme. Syytämme itseämme monista asioista ja teemme tämän ihan suotta.

Osoitamme omaa tyytymättämyyttämme itsellemme hyvinkin ankarasti. Usein puhumme myös toisille itsestämme vähättelevästi ja rumasti.

On hyvä miettiä, voisitko sanoa hyvälle ystävällesi ne kaikki sanat, joita puhut itselle. Hmm… todennäköisesti monelta jäisi sanomatta.

Emme aina huomaakaan kuinka julmia olemme itsellemme, jos emme kiinnitä tähän tietoisesti huomiota..

Omilla ajatuksillasi on suuri merkitys

Myös omat ajatuksesi itsestäsi vaikuttavat sinuun ja koko olemukseesi, sekä toimintaasi ihan valtavan paljon. Kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen. Sinun sisimpäsi kuulee ja tuntee kaiken, mitä ajattelet.

Sen sijaan, että ajattelet ja puhut itsestäsi kaiken aikaa negatiivisesti. Voit halutessasi tehdä siihen muutoksen.

Kirjoitin postauksen, jossa kerron mitä muuta voit tehdä halutessasi muutosta elämääsi. Pääset lukemaan sen tästä.

Miten sina puhut itsestasi ja itsellesi
Omatkin lempeät, rakastavat sanasi hellivät mieltäsi ja saavat sinut säteilemään.

Aloita puhumaan itsestäsi ja itsellesi uudella tavalla

Nyt kun olet tiedostanut tämän asian, voit alkaa muuttamaan sitä ja tehdä täyskäännöksen. Ole tästä hetkestä alkaen lempeä ja hyväksyvä itseäsi kohtaan. Arvosta itseäsi ja omaa ainutlaatuisuuttasi.

Mieti niitä asioita itsestäsi, joista olet ylpeä ja kiitollinen. Kerro ne myös itsellesi. Kehu itseäsi kaikista pienistäkin asioista, joka päivä. Sinä ansaitset kuulla kaiken hyvän. Kannusta itseäsi olemaan parempi ihminen itsellesi ja sitä kautta myös muillekin.

Kun alat puhumaan itsellesi kauniisti ja arvostaen, tulet huomaamaan itsessäsi tapahtuvan muutoksen nopeasti. Se muutos on hyvin kokonaisvaltainen. Pieniltä tuntuvissa asioissa piilee suuri uusien mahdollisuuksien voima.

Usko itseesi, kunnioita itseäsi, hyväksy itsesi ja rakasta itseäsi. Sinä olet ansainnut sen kaiken!

Edelliseen postaukseeni pääset tästä: Satuttavista sanoista alkaa tutkimusmatka omaan sisimpään


0 kommenttia

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää...