Onko sinulla unelmia, joiden saavuttaminen tuntuu tosi vaikealta, kenties vaan kaukaiselta haaveelta? Oletko koskaan miettinyt miksi näin on ja mitkä asiat siihen vaikuttavat? Postauksen aiheena on tällä kertaa: Nämä ovat usein esteenä unelmien saavuttamiselle. Koska haluan kertoa sinulle mitkä ovat ne suurimmat ja yleisimmät esteet, jotka vaikeuttavat saavuttamasta omia unelmiasi.

Tuntuuko unelmasi mahdottomalta saavuttaa?

Jos unelmasi on jotakin tosi suurta, sanotaan että haluat olla vaikkapa miljonääri. Ja tämän hetkinen tilanteesi on sellainen, ettei sinun rahasi meinaa riittää edes ruokaan ja laskuihin.

Tässä tilanteessa unelma miljonäärinä olosta voi ymmärrettävästi tuntua kaukaiselta ja jopa mahdottomaltakin. Useimmille näin suuri harppaus tämän hetkisestä todellisuudesta, unelmien näkemiseen edes mahdollisina voi olla erittäin haasteellista.

Siksi kannattaakin edetä pienemmillä askeleilla, jotka kuljettavat sinua pikku hiljaa kohti suurta unelmaasi. Pienemmillä askeleilla unelmien saavuttaminen ei enää tunnu niin mahdottomalta ja vaikealta.

Negatiiviset uskomukset estävät sinua saavuttamasta unelmaasi

Monesti unelmien esteenä on myös omat negatiiviset uskomukset. Varsinkin rahaan liittyvät uskomukset voivat olla hyvin tiukassa. Sen vuoksi rahaa voi olla vaikeaa saada. Tai jos onnistutkin rahaa manifestoimaan, niin se hupenee samantien.

Uskomukset ovat siinä mielessä haasteellisia, että ne voivat vaikuttaa alitajuisesti sinun ajatuksiisi ja siihen kuinka toimit, ilman että itse varsinaisesti tiedostat koko asiaa.

Omia uskomuksia onkin hyvä pohtia kaikkien toteutumattomien unelmien kohdalla. Löytyykö syy kenties sieltä, ettet ole vielä saavuttanut niitä asioita, joista olet haaveillut?

Epäusko ja negatiivisuus valtaavat mielen

Usein haaveillessa iskee epäusko, koska unelma voi olla suuri ja tuntuu, että sen eteen on tehtävä ihan valtavasti työtä, jotta sen voi saavuttaa. Alat jo alkuvaiheessa miettiä, mitä kaikkea sinun pitääkään tehdä ja miten vaikeaa se tulee olemaan.

Mietit miten ihmeessä se kaikki tapahtuu. Alat ajatella, ettei unelma ehkä kuitenkaan edes toteudu, niin miksi siihen haaskaisi omaa aikaa.

Jos sinä et itse pysty uskomaan, että unelmastasi voi tulla totta ja luovutat ennen kuin edes aloitat tavoittelemaan koko unelmaasi, niin silloin sinun on hyvin vaikeaa sitä saavuttaakaan.

Nämä ovat juuri niitä ajatuksia, jotka vievät sinua vaan kauemmaksi unelmastasi. Mitä enemmän kauhistelet ja tuskailet unelman kaukaisuutta ja saavuttamisen vaikeutta, sitä kauemmaksi unelmasi pakenee.

Jos unelmoit omasta talosta, mutta et kuitenkaan selkeästi tiedä millaisen talon sinä haluat. Niin silloin tämän unelman on vaikea toteutua ainakaan mieluisalla tavalla. Saat todennäköisesti talon, joka on kaikkea muuta, kuin haluat.

Selkeyden puute estää unelmaa toteutumasta

Yksi este unelmien saavuttamiselle on myös se, jos et ole ihan varma, mitä sinä oikeastaan haluat. Et osaa tarkasti sanoa mikä tai millainen on se asia, josta unelmoit. Saatat kaivata parisuhdetta, mutta sinulle ei ole vielä täysin selvää millaisen parisuhteen haluat. Haluat uuden työn, mutta et osaa sanoa millaista sen työn pitäisi olla.

Jos unelmasi on vaan jokin epämääräinen kuva ajatuksissasi. On sinun erittäin vaikeaa lähteä kulkemaa kohti omaa unelmaasi. Koska et oikein edes tiedä minne on menossa.

Jos yhtenä päivänä haluat yhtä asiaa ja toisena päivänä jotakin ihan muuta asiaa, niin aikasi kuluu poukkoillessa suunnasta ja asiasta toiseen. Eikä sekään vie sinua yhtään lähemmäksi unelmaasi.

Tarve tietää asiat etukäteen

Este unelmien toteutumiselle voi olla myös sellainen, että sinulla on pakottava tarve tietää etukäteen mitä ja miten kaikki tapahtuu. Ja se estää sinua lähtemästä kulkemaan unelmaasi kohti, koska et uskalla tai halua tehdä mitään mitä et voi ennalta tietää.

Harvoin, jos koskaan kukaan kuitenkaan etukäteen täysin tietää, miten oma unelma tulee toteutumaan. Toiset uskaltavat ottaa tässä kohtaa riskin ja toiset jäävät vain haaveilemaan.

Jos sinun uskosi ja rohkeutesi loppuu jo alku metreillä, niin unelma jää todennäköisesti saavuttamatta.

Jos et ole valmis vastaanottamaan

Koetko olosi epämukavaksi, jos joku antaa sinulle jotakin ilmaiseksi? Tai tunnetko jääväsi kiitollisuuden velkaan? Onko sinulla tapana kieltäytyä tarjotusta avusta? Ja sanoa vaan, ei minua tarvitse auttaa, kyllä minä pärjään tai saan itsekin hoidettua tämän.

Kuulostaako nämä edellä mainitsemani asiat yhtään tutulta?

Jos kuulostaa, niin silloin on hyvä alkaa tietoisesti muuttamaan tätä opittua käytöstäsi ja näitä vanhentuneita ajatusmallejasi. Koska ne estävät sinua saavuttamasta unelmiasi.

Sillä jos et salli itsesi ottaa vastaan oikein mitään, niin silloin sinulla on haasteita sallia itsesi vastaanottaa unelmiakin. Kuulostaa ehkä yllättävältä, mutta näin se vaan on.

Unelmasi voi tulla luoksesi vasta sen jälkeen, kun sinä sallit itsesi vastaanottaa sen.

Nämä ovat usein esteenä unelmien saavuttamiselle

Tässä vielä tiivistetysti ne asiat, jotka voivat estää sinua saavuttamasta omaa unelmaasi.

Se, ettet edes itse usko voivasi saavuttaa unelmaasi on ensimmäinen este.

Negatiiviset, alitajuiset uskomukset voivat olla myös hyvin vahvana esteenä yrittässäsi tehdä unelmasta totta.

Omat negatiiviset ajatukset unelmaa kohtaan, sekä selkeyden puute vaikeuttavat unelman todeksi luomista.

Jos et pysty ottamaan toiminnan askelia, ilman että sinun tulee tietää miten unelmasi toteutuu. Niin silloin se estää sinua kulkemasta kohti unelmaasi.

Ja vaikka kaikki edelliset asiat olisivat kunnossa, mutta jos et ole valmis vastaanottamaan ja sallimaan itsellesi omaa unelmaasi. Niin silloin se ei voi toteutua.

Nämä ovat usein esteenä unelmien saavuttamiselle. Kun olet valmis poistamaan nämä esteet, niin olet valmis vastaanottamaan unelmasi!

Lue tästä mitkä asiat vastaavasti auttavat sinua saavuttamaan oman unelmasi.

Kategoriat: Henkinen kasvu

0 kommenttia

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää...