Tuntuuko sinusta, että kaipaat muutosta ja olet valmiina päivittämään omat ajatus- ja toimintamallit, koskien ajatuksia itseäsi kohtaan tai kenties koko elämääsi kohtaan? Toimitko päivästä toiseen vastoin omaa hyvinvointiasi, koska olet vaan tottunut toimimaan tietyllä tavalla? Miltä sinusta tuntuisi, kun itseäsi ajatellessasi, mieleesi nousisi pääasiassa ihania ajatuksia? Tai miltä sinusta tuntuisi ajatella ja huomata, että oma elämäsi onkin ihan mahtavaa?

Ajatus- ja toimintamallien muuttamisen vaikeus

Usein omien ajatus- ja toimintamallien muuttaminen voi tuntua vaikealta, kun on tottunut jo pitkään toimimaan tietyllä tavalla. Sillä tutulla ja turvallisella, joka usein ei kuitenkaan ole se paras mahdollinen tapa ajatella ja toimia.

Muutos voi tuntua vaikealta senkin vuoksi, jos sinulla ei ole tietoa, kuinka omia ajatus- ja toimintamallejaan voi muuttaa. Ja miten muutokselle saa rakennettua vankan pohjan, josta lähteä kasvattamaan sekä laajentamaan sitä koskemaan elämän eri osa-alueita.

Omat haasteensa asettaa muutokselle myös se, jos et halustasi huolimatta ole valmis tekemään mitään edistääksesi muutosta. Silloin päädyt harmillisen usein ajattelemaan ja toimimaan ihan samoin kuin aina ennenkin.

Näin pääset itse helpommalla, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Samat vanhat ajatukset kyllä pyörivät samaa rataa päässäsi. Ja osaat varmasti toimia samalla tavoin, kuin aina ennenkin, sillä siitä on tullut sinulle jo automaattista.

Muista siis, muutos vaatii sinun itsesi osallistumista ja panostamista. Mutta, jos et ole itse valmis tekemään mitään muuttaaksesi asioita, niin silloin asiat harvemmin muuttuvat ihan itsestäänkään.

Valmiina paivittamaan omat ajatus- ja toimintamallit
Muutos on sinun omissa käsissäsi. Sinä voit itse valita haluatko muutosta elämääsi, omiin ajattelu- ja toimintamalleihin vai jatkatko samaa rataa, kuin aina ennenkin.

Oletko valmis tekemään muutoksia?

Kun olet siinä tilanteessa, että oikeasti kaipaat jotakin muutosta ja olet valmis myös tekemään asian eteen jotakin, niin uusien ajatus- ja toimintamallien työstäminen kannattaa ehdottomasti aloittaa samantien.

Aloittaminen ja alkuunpääseminen voivat tuoda mukanaan sisäinen muutoksen vastarintaa, se on ihan normaalia. Sinulle tulee todennäköisesti mieleen kymmeniä tekosyitä, miksi ajankohta muutokselle ei ole hyvä juuri nyt tai jotain vastaavaa. Tämä on hyvä huomioida, kun haluaa aloittaa oman sisäisen muutoksen.

Muutos voi myös pelottaa sinua, vaikka itse tiedät sen olevan sinulle hyväksi. Ja vaikka tiedät muutoksen saavan paljon mahtavia asioita aikaan. Mutta älä anna näiden asioiden estää sinua tekemästä niitä muutoksia, jotka ovat sinun omalle hyvinvoinnillesi hyväksi.

Kun olet kaikesta huolimatta valmis panostamaan itseesi ja omaan elämääsi, alkaa tuloksiakin näkyä hyvin pian. Sinä huomaat odotettuja muutoksia omissa ajatuksissasi itseäsi kohtaan. Ja näet miten suuri vaikutus sillä on, koko muuhunkin elämääsi.

Alun vastustukset ja tekosyyt alkavat varista pois. Mitä suurempaa päivitystä omat ajattelu- ja toimintatapasi kaipaavat, niin sitä parempi syy on lähteä niitä muuttamaan.

Sinä pystyt kyllä muuttamaan omia ajatus- ja toimintamalleja

Sinun on täysin mahdollista muuttaa omaa ajattelutapaasi itsestäsi. Sinä pystyt myös omaksumaan täysin uusia toimintatapoja, jotka tukevat entistä paremmin omaa hyvinvointiasi. Kun tiedät selkeästi, miten voit niitä lähteä toteuttamaan käytännössä ja rohkenet tarttua asiaan, niin tulet saamaan mahtavia muutoksia aikaan.

”Muuttamalla omaa ajatustapaasi positiiviseksi itseäsi kohtaan, avautuvat silmäsi näkemään asioita ihan uudella tavalla.”

Muuttamalla omaa ajatustapaasi positiiviseksi itseäsi kohtaan, avautuvat silmäsi näkemään asioita ihan uudella tavalla.

Saat rohkeutta olla oma itsesi, itsetuntosi ja itseluottamuksesi kasvavat. Sinulle tulee tunne: ”Minä pystyn mihin vaan, mitä ikinä haluankaan tehdä!” Ja se tunne, se on täysin oikeassa. Sinä pystyt mihin vaan! Muiden ajatukset sinusta, eivätkä mitkään ulkoiset tekijät määritä sinua enää.

Sinä voit olla rohkeasti ja avoimesti sinä!

Joko sinä olet valmiina päivittämään omat ajatus- ja toimintamallit? Jos kaipaat apua muutokseen, niin käy kurkkaamassa upouusi oppaani: Valmiina kulkemaan kohti todellista, sisäistä muutosta… Sen avulla sinäkin tulet onnistumaan!

Lue lisää aiheesta: Aloita elämänmuutos näiden viiden asian voimalla


0 kommenttia

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää...